Pusdienas un vakariņas

Parunāsim par karbonādēm?

Man ļoti nepatīk cept karbonādes. Tieši tik ļoti, ka mājās tās atkal ir ieguvušas svētku ēdiena statusu – diena, kad tās gatavoju, ir īpaša ar to vien.

Kāpēc? Visa tā ņemšanās – klapēšana, garšvielošana, rokas miltos un olās, panna pēc katras jānotīra, tauki, laiks, saprast pareizo brīdi, kad gaļa mīksta, bet panējums vēl nav sadedzis, viss pēc tam jāvāc. Pārāk liels ieguldījums ceptai gaļas šķēlei, kurai, manuprāt, pārāk liels gods un slava piešķirti. Pa laikam mēģinu procesu atvieglot. Pērku gaļu šķēlēs, sāku klapēt caur cepamo papīru ar āmura plakano pusi. Tas, starp citu, bardaku par kādu trešdaļu samazināja.

Kārtējo reizi domājot, ko gatavot, un šķirstot feisbuku, airfryer grupā pamanīju ierakstu par interesantu karbonāžu “nogatavināšanas” veidu – cepamtraukā kombinēt ar ceptiem sīpoliem un kādu laiku paturēt siltā cepeškrāsnī vai, tajā gadījumā, airfryer, kas stipri atvieglo dzīvi vasaras karstumā. Izskatījās ļoti labi, tāpēc saņēmos “svētku dienai”.

Kā tad karbonāde top manā virtuvē?

Sīpolos sutināta karbonāde

Drukāt

Sastāvdaļas

  • Cūkas karbonādes gabals
  • Sāls, pipari, citronpipari
  • Milti
  • Olas
  • Cūku tauki vai sviests
  • Pavairāk sīpoli
  • Sāls
  • Cūku tauki vai sviests

Gatavošana

1

Sīpolus nomizo, sagriež pabiezās šķēlēs, apkaisa ar sāli. Pannā izkausē sviestu, pievieno sīpolus un maisot cep, kamēr maina krāsu un ir mīksti.

2

Gaļu sagriež centimetru biezās šķēlēs. Starp cepamā papīra lapām ar gaļas āmura plakano pusi izdauza plānākas.

3

No katras puses pārkaisa sāli, piparus un citronpiparus. Atstāj kaudzītē "marinēties", kamēr sagatavo pārējo.

4

Lielā lēzenā šķīvī bet miltus, dziļajā - sakuļ olas. Pannā izkausē cūku taukus vai sviestu.

5

Katru gaļas šķēli panē vispirms miltos, tad olā, miltos un atkal olā. Liek sakarsētos taukos un cep no abām pusēm zeltainu.

6

Gatavās karbonādes kārto cepeškrāsns traukā kārtās ar sīpoliem, un uz "kamēr vārās kartupeļi" laiku liek cepeškrāsnī uz 160°. Gatavs!

Piezīmes

Regulāri gatavošanas grupās ir jautājums par panējuma kārtu secību. Stingri turos pie pārliecības, ka vienmēr jāsāk ar miltiem. Tie mitro gaļas šķēli nosusina un ļauj pieķerties olai un pārējām kārtām.

Šī versija bija tiešām garšīga! Tik ļoti, ka manī smuki ieslīdēja attēlā redzamā porcija un vēl divas šķēles, kamēr šo visu rakstīju 🤭

Find us on Facebook

You Might Also Like

Nav komentēts

Komentēt