Kūkas un cepumi

Apelsīnu-ievārījuma kēkss

Ievārījuma kēkss ar apelsīniem

Nedaudz apelsīnu miziņa, daudz brūkleņu ievārījuma, rieksti… Siltas un mājīgas sajūtas raisošs kēkss, kā radīts ziemas sezonai.

Liekas, ka ar katru gadu laiks skrien arvien ātrāk un ātrāk. Tikko šķiet bija vēl ziema, kad jau tā atkal ir klāt. Veikalos parādījušies mandarīni, spīguļi un svecītes, visi manāmi sāk saspringt un domāt par dāvanu iegādi.. Jāsāk ar mazumu – apelsīni, rieksti, brūkleņu ievārījums un jau mazumiņš svētku noskaņas un sajūtu sāk parādīties.

Apelsīnu-ievārījuma kēkss

Drukāt

Sastāvdaļas

  • 400g kviešu milti
  • 1,5 tk cepamais pulveris
  • 1tk dzeramā soda
  • 1/2tk sāls
  • 2 tk vaniļas cukurs
  • 170g mīksts sviests
  • 200g cukurs
  • 100g brūnais cukurs
  • 1 apelsīna miziņa (rīvēta)
  • 3 lielas olas
  • 1 glāze kapāti pekanrieksti vai valrieksti
  • 0,5l brūkleņu vai dzērveņu ievārījums (ar veselām ogām)
  • 100ml skābais krējums
  • 120g pūdercukurs
  • 3 ēd.k. apelsīnu sula

Gatavošana

1

Bļodā sajauc pirmās piecas sastāvdaļas.

2

Sviestu kopā ar cukuriem un apelsīna miziņu puto ar elektrisko mikseri vai mīklas jaucēju, līdz masa viegla un gaisīga (~5 minūtes).

3

Pa vienai ieputo olas.

4

Tagad ir īstais laiks ieslēgt cepeškrāsni un sākt karsēt līdz 180C.

5

Turpina gatavot mīklu – pievieno 1/2 miltu maisījuma un sakuļ. Ieputo skābo krējumu, un tad atlikušos miltus un riekstus.

6

Ļoti rūpīgi ietauko un izkaisa ar miltiem (vai lieto gatavo non-stick aerosolu) kēksa formu. Formā ieliek un izlīdzina 1/3 gatavās mīklas, ko pārklāj ar 1/2 ievārījuma. Atkārto vēlreiz kārtas un pabeidz ar pēdējo 1/3 mīklas. Ar bambusa kociņiem vieglītēm izmaisa mīklu, lai ievārījums nedaudz iejauktos mīklā.

7

Cep 1h, līdz iedurot bambusa kociņu, tas iznāk ārā gandrīz tīrs. Kēksu ņem ārā un 10 minūtes dzesē formā. Pēc tam izņem no tās un turpina dzesēt (vēl ap 10-15 minūtēm).

8

Kad kēkss ir tikai viegli silts, to pārlej/pārsmērē ar glazūru, kas izveidota sajaucot pūdercukuru ar sulu un kārtīgi sajaucot. Atdzesē pilnībā un pasniedz.

Find us on Facebook

You Might Also Like

Nav komentēts

Komentēt