Ģimenes iepirkumu grozā augļi parādās reti un maz tā vienkāršā iemesla dēļ, ka neviens tos īpaši nav iecienījis. Tomēr reizēm es nespēju atturēties un nopērku vairāk kā vajadzīgs (pirms veikala apmeklējuma ir sātīgi jāpaēd, tad no šī var izvairīties 😉 ). Tā nu, kārtējo reizi skatoties uz nabaga trīs pēdējiem banāniem, kas jau ir pārgatavojušies, apbruņojos ar dakšiņu, bļodu un mafinu pannu.
Šie laikam ir vieni no vienkāršākajiem un ātrākajiem mafiniem (aktīvā darbošanās – mīklas sagatavošana – neaizņem pat 10 minūtes), kuri ir pa spēkam arī bērniem. Bet vienkāršās sastāvdaļas ļaus to pagatavot pat tad, ja mājās nekā nav.
Banānu mafini
DrukātSastāvdaļas
- 3gb gatavi vidēja izmēra banāni,
- 200g milti,
- 200g cukurs,
- 1tk dzeramā soda,
- 1/2tk sāls,
- 1 liela ola,
- 70ml eļļa (neitrālas garšas),
- 1tk vaniļas cukurs
- Pēc izvēles: 1gl rupji drupināti rieksti pēc izvēles
Gatavošana
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180C. Mafinu pannā izkārto papīra formītes.
Lielā bļodā sajauc miltus, cukuru, dzeramo sodu, sāli un vaniļas cukuru.
Mazākā bļodā ar dakšiņu samīca banānus putriņā, pievieno olu un eļļu, visu sakuļ viendabīgā masā. Pielej sausajam maisījumam, pieber riekstus, un sajauc tikai tik daudz, lai sausās sastāvdaļas ir kļuvušas mitras (mafinu mīkla nav jākuļ, jāputo, vislabāk to ir maisīt pēc iespējas mazāk).
Mafinu formas aizpilda ar mīklu līdz pusei, liek cepties uz ~20 minūtēm. Gatavību pārbauda mafinā iedurot zobu bakstāmo kociņu - ja tas ārā iznāk tīrs, bez pielipušas mīklas, maffins ir gatavs.
Pirms pasniegšanas atdzesē 10 minūtes.
Nav komentēts