Kūkas un cepumi

Vegānisks šokolādes biskvīts ar tumšās šokolādes ganašu

Vegānu šokola'des biskvīts ar aprikožu ievāŗijumu un tumšās šokolādes ganašu

Pēc pirmajiem izmēģinājumiem tā kļuva par visas ģimenes iemīļotāko recepti. Vienkāršais, vienā bļodā pagatavojamais biskvīts, kas izcepot ir mitrs, šokolādīgs, un saglabājas tāds vairākas dienas. Tā ir vienreizēja gan pati par sevi, gan arī pildīta ar dažādiem krēmiem un ogām kā torte.

Redzot šo recepti pirmo reizi, pat neskatījos sastāvu,  jo viss, kas ir vegāniskāks par kāpostu salātiem, parasti ir ar ‘interesantām’, parasta cilvēka virtuvē neesošām, sastāvdaļām. Biju patīkami pārsteigta, kad šī izrādījās 1) no katrā mājā pieejamām lietām, 2) vienkārši gatavojama. To pat varētu saukt par vieglāko kūku, kāda man ir gadījusies.

Vegānisko biskvītu ikdienā es papildinu ar tikpat viegli pagatavojamu šokolādes glazūru – ganašu. Tikai 3-4 sastāvdaļas, nekādas putošanas, bet tik bagātīga garša un lielisks izskats!

Īsti vegāni noteikti to var aizstāt ar kādu avokado/kakao ‘nutellu’ vai pagatavot to, izmantojot šokolādi un kokosriekstu eļļu, vai vienkārši pārkaisīt ar pūdercukuru. Atzīstos, ka par vegānu saldajiem krēmiem esmu tikai lasījusi, un joprojām man nav iekāriena tos izmēģināt.

Vegānisks šokolādes biskvīts ar tumšās šokolādes ganašu

Drukāt

Sastāvdaļas

  • 200g milti
  • Biskvītam:
  • 200g cukurs
  • 25g kakao pulveris
  • 1tk dzeramā soda
  • 1tk vaniļas cukurs
  • 1/2tk sāls
  • 80ml eļļa
  • 1tk etiķis
  • 250ml ūdens
  • Ganašam:
  • 225g tumšās šokolādes čipsi
  • 280g saldais krējums
  • 30g sviests
  • 1 ēd.k. brendijs vai cits aromātisks alkohols

Gatavošana

1

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180C. 20cm diametra kūkas formu ietauko, izklāj ar pēc izmēra piegrieztu un ietaukotu cepamo papīru.

2

Bļodā sajauc visas sausās sastāvdaļas.

3

Pievieno visas slapjās sastāvdaļas, ar karoti vai putojamo slitiņu samaisa, līdz nav kunkuļu.

4

Cep kūku 25 minūtes. Gatavu izliek uz dzesējamā režģa un pilnībā atdzesē.

5

Aukstu plakaniski pārgriež uz pusēm, pārsmērē ar aprikožu ievārījumu, saliek kopā un novieto aukstumā.

6

Gatavo ganašu. Šokolādes čipsus ieber karstumizturīgā bļodā. Katliņā lej saldo krējumu ar sviestu un karsē vidēji augstā temperatūrā līdz sviests izkusis un saldais krējums tikko sācis vārīties.

7

Uzkarsēto krējumu pārlej šokolādes čipsiem un atstāj uz 30 sekundēm. Masu sāk maisīt ar metāla karoti, līdz tā kļuvusi bieza un spīdīga.

8

Ja vēlas, var pievienot ēdamkaroti kādu aromātisku dzērienu.

9

Ganaša masu pārlej atdzesētajai kūkai un pasniedz.

Piezīmes

Cepot kūku lielāka izmēra formā (ap 30cm diametrā) dotie daudzumi būs vienai biksvīta ripai. Šajā gadījumā cepšanas ilgums būs 15 minūtes, ripas biezums ap 2cm.

Find us on Facebook

You Might Also Like

Nav komentēts

Komentēt