Man vienmēr ir patikušas lielās amerikāņu stila pankūkas. Laikam kaut kur nedaudz atgādina skolas laiku rauga pankūkas – biezas un stingras. Šī ir universāla recepte, ko var papildināt ne tikai ar mellenēm, bet arī ar citām ogām, kas ir iekrātas saldētavā.
Pankūkas ir mans vājais punkts. Tas ir tik vājš, ka es nespēju sagatvot mīklu bez receptes – vai nu sanāk sīkstas un gumijotas, vai arī jūk ārā un nekādīgi nav apmetamas uz otru pusi. Arī nemāku izcept pankūkas no viena olas, miltiem un ūdens. Nemāku cept bez pannas ietaukošanas (un te nelīdz nekāda eļļas liešana pie mīklas). Bet pankūkas garšo – it īpaši plānās un šādas biezas. Tāpēc stingri pieturos pie receptēm un pat nemēģinu spert soli sānis 🙂
Lai ceptu biezās pankūkas, esmu iegādājusies šķiet vismazāko Tefal panniņu, kas ikdienā tiek lietota arī vienas porcijas omlešu cepšanai un citiem ēdieniem, kam nepieciešams viegli apcept kaut ko, kas ir maz – viens sīpols, garšvielu maisījums un tamlīdzīgi. Vienā cepienā sanāk viena liela pankūka.
Amerikāņu stila melleņu pankūkas
DrukātSastāvdaļas
- 2 olas
- 3tk cepamais pulveris
- 1/2tk dzeramā soda
- 50g cukurs
- 500ml paniņas
- 260g milti
- 500ml dārza mellenes
Gatavošana
Lielā bļodā saputo olas ar cukuru, cepamo pulveri un sodu.
Iekuļ paniņas.
Tieši bļodā iesijā miltus un viegli sajauc, lai nav kunkuļu.
Iemaisa mellenes.
Cep mērenā siltumā (sešu punktu skalā aptuveni uz 4 (elektriskajām plītīm)) viegli ietaukotā pannā no abām pusēm zeltaini brūnas.
Pasniedz karstas ar kādu sīrupu un papildus ogām.
Piezīmes
Sīrups šajā gadījumā būtu nevis kāds ar ogu vai augļu garšu, bet saldais - kļavu sīrups, cukura sīrups. Pati dodu priekšroku Dansukker Zeltainajam sīrupam, jo ir pietiekami karamelīgs, salds, bet nepārmāc pašu pankūku un ogu garšu.
1 Komentārs
Agnese
06/06/2019 at 12:49Liels paldies par recepti, mēģināsim, jo ir mellenes un cits nekas vairāk nav, kā tikai 2 olas, milti un kefīrs…:)