Reta ir tā reize, kad manā mājā banāni “nodzīvo” tik ilgi, līdz sasniedz vajadzīgo gatavību kādiem kēksiem vai maizēm, tomēr tās reizes ir priecīgas, jo banānu maize ir mmm un ooo, un ahhh. Patiešām garšīga, mīksta, atsperīga, lieliski banānīga – nemaz nav tas, ko pirmo iedomājies, kad dzirdi “banānu maize” (vismaz man tas skan kā “slapjš”, “blīvs”, “smags”).
Banānu maize
DrukātSastāvdaļas
- 110g sviests
- 190g cukurs
- 2 olas
- 240g milti
- 2.5tk cepamais pulveris
- 1tk sāls
- 1tk vaniļas cukurs
- 3 lieli ļoti gatavi banāni
- 125ml piens
Gatavošana
Sagatavo kantaino kēksa formu - ietauko un izkaisa ar miltiem. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180C.
Sajauc miltus, cepamo pulveri, sāli un vaniļas cukuru.
Atsevišķā bļodā sviestu saputo ar cukuru baltu un gaisīgu.
Sviesta masai pa vienai pieputo olas. Lai izvairītos no sviesta saiešanas pārslās, kopā ar katru olu var pieputot vienu ēdmakaroti no kopējā miltu maisījuma.
Kad olas pilnībā ieputotas, pievieno miltu maisījumu, saputo.
Banānus ar dakšiņu samīca putrā un sajauc ar pienu. Gatavo maisījumu sajauc ar sviesta-cukura-miltu mīklu.
Lej sagatavotajā cepamformā, liek cepeškrāsnī un cep 25 minūtes, Tad pannu apsedz ar folija gabalu un cep vēl 25 minūtes. Gatavību pārbauda kēksā iedurot bambusa iesmiņu - ja tas iznāk ārā bez slapjas mīklas paliekām, maize ir gatava.
Piezīmes
Ja vēlas, pirms cepšanas var dekorēt ar mandeļu skaidiņām, drupinātiem riekstiem vai banānu ripiņām.
Nav komentēts