Tuvojoties pavasarim ļoti gribas kaut ko svaigu un sulīgu. Šie piedevu salāti būs tieši tādi!
Šad tad uz darbu ņemu pusdienas līdzi no mājām. Ir visas iespējas ēdienu uzsildīt, bet tā kā esmu gana slinka, nolēmu līdzi ņemto vistas fileju (no lielā vistas cepeša) nesildīt, bet sagriezt gabaliņos virs salātiem. Sanāca apbrīnojami garšīgi (un diētiski) vistas salāti. Iesaku izmēģināt arī šādu variantu!
Svaigie piedevu salāti ar ķīnas kāpostu
DrukātSastāvdaļas
- 1gb mazs ķīnas kāposts
- 1gb liels burkāns
- 1/2 sarkanās paprikas
- 1gb liels ābols
- 10cm purava zaļā daļa
- 1tk sāls
- 1tk cukurs
- 1ēd.k. ābolu etiķis
- 1ēd.k. eļļa
Gatavošana
Sagatavo dārzeņus: burkānu un ābolu nomizo, papriku attīra no sēklām, puravu un ķīnas kāpostu nomazgā.
Ķīnas kāpostu pārgriež uz pusēm. Katru pusi gareniski no apaļās puses iegriež vairākās vietās, pēc tam perpendikulāri sagriež 0.5cm platos gabalos.
Burkānu sarīvē uz rupjās rīves skaidiņās, ābolu sagriež salmiņos, puravu gredzentiņos, papriku nelielos salmiņos.
Dārzeņus liek bļodā, pārkaisa ar sāli un cukuru, intensīvi 1-2 minūtes ar rokām mīca, lai izdalās sulas.
Pieveno ābolu etiķi, eļļu, vēlreiz izmaisa un pasniedz.
Ja ir vēlēšanās, pārkaisa ar ķirbju vai saulespuķu sēklām.
Nav komentēts