Kad dārzā saaug lieli skaisti rabarberi, tie noteikti ir jāutilizē. Iepriekšējie zemeņu-rabarberu mafini bija saldāki, bet šie vairāk patiks tiem, kas dod priekšroku izteiktākai rabarberu garšai un skābumiņam.
Rabarberu mafini
DrukātSastāvdaļas
- Mafiniem:
- 130g kviešu milti,
- 125g cukurs,
- 1.25tk cepamais pulveris,
- 0.25tk dzeramā soda,
- 1/2tk kanēlis,
- 1/4tk sāls,
- 100ml skābais krējums,
- 60g sviests (izkausēts),
- 1 ola,
- 1tk vaniļas cukurs,
- 250ml sagriezti rabarberi
- Drupačām:
- 70g brūnais cukurs,
- 50g kviešu milti,
- 30g mīksts sviests,
- 1/2tk kanēlis
Gatavošana
Uzsilda cepeškrāsni līdz 200C. Mafinu pannā liek papīra kēksu formītes un vēlams izpūš ar non-stick aerosolu.
Sagatavo drupačas: ar pirkstiem plucinot, samaisa visas sastāvdaļas, līdz veidojas dažāda izmēra drupačiņas. Noliek malā, līdz būs gatava mafinu mīkla.
Bļodā sajauc kopā miltus, cukuru, cepamo pulveri, dzeramo sodu, kanēli, sāli un vaniļas cukuru.
Nelielā bļodiņā ar putojamo slotiņu vienmēŗigi sajauc skābo krējumu, kausētu sviestu un olu.
Lēnām slapjo maisījumu ielej sausajā, ātri sajauc līdz visi milti ir kļuvuši mitri, ne vairāk. Iecilā sagrieztos rabarberus.
Mīklu sadala pa 12 formītēm, pārkaisa ar drupaču maisījumu un liek cepties vidējā nodalījumā ~20 minūtes.
Nav komentēts