Kad man parādījās lauki, uz kuriem braukt, es uzzināju daudz ko jaunu. Piemēram – arī pašpatēriņam stādītos kartupeļus mēslo un miglo. Mani vismīļākā izmēra kartupeļi (tādi 3-5cm) skaitās cūku kartupeļi, jo pārāk sīki. Pārliecināt mani par šī uzskata pareizumu neizdevās (neviens gan īpaši necentās, tikai nesapratnē noskatījās, kā līdzi ņemamos kartupeļus izlasīju nelielākos 😀 ). Tā nu esmu sagatavojusi dažas savas mīļākās mazo (un protams jauno) kartupeļu receptes.
Medus kartupelīši ir saldi sāļi ar vieglu rozmarīna piedevu. Krāsnī sabrūnējuši, lipīgi. Vairāk derēs sīkkartupeļiem, kam jau ir izveidojusies biezāka miziņa. Laikā, kad jaunie kartupeļi nav atrodami, esmu iecienījusi Rimi zīmola fasētos – gana sīki, gana ātri ir gatavi, turklāt apjoms vienā iepakojumā ir gana, lai izēstos.
Medus kartupelīši
DrukātSastāvdaļas
- Kartupeļiem:
- 1kg sīku kartupeļu (jaunie vai sīki vecie),
- 1 liela ēdamkarote līstošs medus,
- 1 zariņš rozmarīns,
- 0.5-1ēd.k. sāls,
- 2-3 ēd.k. olīveļļa
- Mērcei:
- 2 glāzes bezpiedevu jogurts,
- 2 daiviņas ķiploks,
- glāze kapātu zaļumu (dilles, pētersīļi, citi pēc izvēles),
- sāls
- Pasniegšanai: 150g dažādu salātu maisījums
Gatavošana
Cepeškrāsni uzsilda līdz 200C.
Kartupeļus nomazgā, bet nemizo. Liek lēzenā cepampannā, tā, lai tie būtu vienā kārtā un ne pārāk saspiesti.
Smalki sakapā rozmarīnu, sajauc ar medu, sāli un eļļu viendabīgā masā. Gatavo maisījumu lej uz kartupeļiem, samaisa, lai būtu apklāti vienmērīgi.
Sagatavoto pannu liek cepeškrāsnī un, 1-2 reizei apgrozot (tieši apgrozot uz otru pusi, nevis samaisot), cep ~25 minūtes vai līdz ir mīksti un zeltaini brūni.
Mērcei sakapā zaļumus, ķiploku nomizo un saspiež ķiplokspiedē, visu sajauc kopā ar sāli. Šāda vienkārša un ātra mērce būs laba gan kā dip mērcīte, gan arī piedeva jebkuram kartupeļu ēdienam un sautējumam.
Piezīmes
Lūk tas arī viss - tieši tik vienkārši un ātri iespējams tikt pie gardām un sātīgām vakariņām.
Nav komentēts