Brīvdienās, kad ir tik daudz ko darīt, un negribas ilgi stāvēt pie plīts – cepetis maisā un viegli salāti ir īstā izvēle.
Reizēm gadās nopirkt gabalu gaļas “gan jau vēlāk izdomās”, ko ar to darīt. Tā nu pagājušajā svētdienā es ik pa brīdim pavēru ledusskapja durvis, paskatījos uz šķiņķa gabalu, aizvēru durvis un turpināju iesāktos darbus. Vienu es zināju noteikti – man būs tikko tirgū nopirkto redīsu salāti ar Mārupes gurķi un jogurta mērci. Par gaļu nebija ideju, neko negribējās – ne piepūlēties gatavojot, ne meklējot receptes.
Rosoties pa dārzu, pamanīju, ka eksperimentāli atstātais (nu labi, aiz slinkuma neizraktais) rozmarīns ir dzīvs! Pagājušās sezonas lapiņas ir sažuvušas un nolaidušās, bet starp tām ir jaunas – mīkstas, dzīvīgas, smaržīgas. Tā vien prasās kaut kur izmantot. Un te nāca Ideja! Vienkāršība, ko tik ļoti gribēju.
Cūkas šķiņķis maisā
DrukātSastāvdaļas
- 6 daiviņas ķiploks,
- 5cm zariņš rozmarīns,
- 2ēd.k. olīveļļa,
- 1tk sāls,
- 1tk malti melnie pipari
- 1.5kg cūkas šķiņķis
Gatavošana
Uzsilda cepeškrāsni līdz 200C.
Ķiploku nomizo, sagriež plānās šķēlēs, rozmarīnu saplucina. Visu liek nelielā katliņā kopā ar olīveļļu un karsē, līdz ķiploks palicis mīkstāks, rozmarīns ieguvis košāku nokrāsu, un virtuvi piepilda brīnišķīgs aromāts.
Karstajā marinādē iemaisa sāli, piparus, un visu pārlej gaļai. Gaļas gabalu apgroza un ierīvē ar maisījumu, līdz tā vienmērīgi pārklāta.
Sagatavo cepamo maisu - atloka maliņas, un ieslidina tajā gaļu. Cieši piespiežot maisu ar tam pievienoto stiprinājumu, aizsien. Liek pannā un novieto cepeškrāsns vidējā nodalījumā.
Cep 1,5h maisā, tad to uzmanīgi atgriež, atloka uz malām un cep vēl 30 minūtes, līdz gaļa apbrūnējusi.
Piezīmes
Iepriekš izsildītās garšvielas dod daudz vienmērīgāku un maigāku garšu. Tā ir viegla, neuzbāzīga un, līdz galam izceptie, ķiploki dod nelielu patīkamu saldumu. Gaļa ir lieliska gan silta, gan arī atdzisusi - sviestmaizēm un salātiem.
Nav komentēts