Pēc garas darba dienas ilgi negribas nodarboties ar gatavošanu, tāpēc esmu iecienījusi “viena katla” ēdienus. Tas ir ātrs un vienkāršs veids, ka neuztaisot pārāk lielu bardaku virtuvē, nepiesmērējot pārāk daudz traukus, un netērējot daudz laika, var tikt pie fantastiskām vakariņām.
Vēl ātrākai gatavošanai noder gatavie garšvielu maisījumi. Viens no pēdējiem maniem atklājumiem ir SantaMaria Extra Fine Selection garšvielas safasētas gaišos papīra maisiņos. Izmēģinot visus veidus, kas pieejami man tuvākajā RIMI, par vienu no favorītiem ir kļuvis maisījums Japanese Teriyaki. Ja kāds atceras, šim pašam ražotājam bija arī Wasabi & Sesame maisījums. Šie abi ir savā ziņā ļoti līdzīgi ar savu austrumniecisko garšu un sezama sēkliņu papildinājumu.
Teriyaki vista ar apelsīnu rīsiem
DrukātSastāvdaļas
- Vistai:
- 3 vistas filejas (kopā ap 700g),
- 1ēd.k. SantaMaria Extra Fine Selection Japanese Teriyaki garšviela,
- 3ēd.k. eļļa
- Rīsiem:
- 1 glāze basmati rīsi,
- 1/2 glāze svaigi spiesta apelsīnu sula,
- 1.5 glāzes vistas buljons (no kubiņa derēs),
- 2ēd.k. Teriyaki mērce,
- 1tk malts ingvers,
- 1 neliels sīpols,
- 2 daiviņas ķiploks
- Papildus:
- 200g saldētas zaļās pākšu pupiņas
Gatavošana
Sākam ar vistu. Filejai nogriež liekās plēves un tauciņus, to šķērsām sagriež 2cm biezās šķēlēs, apkaisa ar garšvielu un samaisa, lai būtu apklāta ar to vienmērīgi. Dziļā sautējamā pannā uzkarsē eļļu un mērenā siltumā apgrozot cep vistas gabaliņus brūnus (es lieku vienā kārtā, tas nozīmē -jācep divos piegājienos). Gatavo vistu noliek siltumā.
Kamēr cepas vista, sakapā sīpolus un ķiplokus, vairākos ūdeņos skalo rīsus, līdz skalojamais ūdens ir caurspīdīgs.
Tajā pašā pannā, kur cepās vista, liek sīpolus un ķiplokus, ātri apcep, līdz tie kļuvuši mīkstāki. Pievieno apelsīnu sulu, buljonu (ja lieto buljona kubiņu, tad uz pannas uzlej uzkarsētu ūdeni un iedrupina kubiņu), teriyaki mērci, ingveru. Visu uzvāra. Ieber rīsus, samaisa, lai tie būtu vienmērīgi pa visu pannu. Karstumu samazina līdz minimālam ("2" no "6" elektriski regulējamām plītīm), uzliek vāku un nekustinot karsē 15 minūtes.
Pēdējās trijās minūtēs pēc vēlēšanās var ātri pagatavot pākšu pupiņas. Uzkarsē pannu ar nepiedegošu pārklājumu, liek pupiņas un, šad tad apmaisot, izkarsē. Nekādas garšvielas patiešām nav nepieciešamas - viss vajadzīgais jau ir rīsos un vistā.
Piezīmes
Pasniedzot šķīvī kārto pupiņas, rīsus, vistu, un dekorē ar apelsīnu miziņām. Rezultātā ir ātras vakariņas, kas nav prasījušas piepūli, bet rezultāts ir lielisks. Rīsi -viegli pikanti, bet par garšu mums domas dalās - es saku, ka tie ir ar vieglu citrusu skābumiņu, kamēr citiem šķiet, ka tie ir saldi. Vista par spīti tam, ka garšvielu maisījuma sastāvā ir čili, nemaz nav asa, bet ar jūtamu orientālu piesitienu. Īpašu garšu dod, cepot apgrauzdētās, sezama sēklas (tās sastāda 30% no garšvielu maisījuma). Ideālas vakariņas mazāk kā 30 minūtēs!
Nav komentēts