Pirms aptuveni astoņiem gadiem Līga dalījās ar savu ķirbju zupas recepti. Tā arī tā ir palikusi kā viena no “pieradināt ķirbi” veiksmīgākajām versijām.
Man ķirbji nekad nav garšojuši. Nekad un nekādā variantā – pat visu cienītais marinētais ķirbis man vienmēr ir licies briesmīgs. Bet šī zupa ir vienkārši dievīga, nemaz negaršo pēc ķirbja un lieliski palīdz sasildīties pēc lietainas pastaigas. Paldies Līgai par dalīšanos!
Ķirbju krēmzupa
DrukātSastāvdaļas
- 1kg ķirbis
- 4 kartupeļi
- 2 sīpoli
- 2-3 daiviņas ķiploka
- 2cm rīvētas ingvera saknes
- 250ml saldais krējums
- 1,5tk karija pulvera
- sāls, pipari
Gatavošana
Ķirbi, kartupeļus, sīpolus nomizo, sagriež gabaliņos.
Liek katlā, piespiež dažas daiviņas ķiploka, pievieno rīvētu ingveru un nelielā ūdens daudzumā sautē, kamēr viss mīksts.
Sablenderē, pievieno kariju, sāli un piparus. Pielej saldo krējumu un uzvāra.
Piezīmes
Piedevas.Kā biezeņzupa tā garšo lieliski, bet visu ir iespējams uzlabot. Pārkaisot ar grauzdēta bekona gabaliņiem zupa kļūst sātīgāka, rīvēts cietais siers atkal dod citu garšas niansi. Un var jau arī vienkārši pārkaisīt ar zaļumiem vai grauzdiņiem.
1 Komentārs
Anita
01/10/2021 at 15:13Paldies, ļoti sakarīga recepte, dodos gatavot!