Sparģeļi ir tāds gandrīz ekskluzīvs produkts. Maigs, kraukšķīgs, salds sparģelis ir tas, pēc kā sirds varētu ilgoties jebkurā gadalaikā, bet cena nesezonā ir īpaši kodīga.
Labi, ka pavasaris ir klāt un tūliņ arī varēs tirgū šo labumu lētāk iegādāties. No “vietējiem” (tur jau arī lietuviešus un poļus es pieskaitu). Īpaši sevis lutināšanai var katru sparģeli aptīt ar plānu bekona šķēlīti un uzgrillēt. Bet lielāku ļaužu skaitu pacienāt ar nedaudz adaptētu Džeimija Olivera recepti. Varbūt pat jau šajās Lieldienās!
Pasta ar sparģeļiem
DrukātSastāvdaļas
- 7-8 vidēji sparģeļi
- 12 plānas šķēlītes bekons, sagrieztas strēmelītēs
- 300g pasta
- 70g cietais parmezana tipa siers, sarīvēts
- Eļļa
- Drupināti pipari
Gatavošana
Sparģeļiem nogriež kokainākos apakšgalus. Tie netiks izmantoti.
Katram sparģelim nogriež un atliek aptuveni 4cm no augšgala. Pārējo sakapā. Lielā pannā uzkarsē eļļu un, kopā ar bekonu, tos ātri apcep. Kad kļuvuši mīksti, ar dakšiņu samīca sīkākā biezenī.
Pastu gatavo atbilstoši paciņas norādēm. Pēdējās 2 minūtes to vāra kopā ar atliktajiem sparģeļu galiem. Nokāš, saglabājot 200ml ūdeni, kurā pasta vārījās.
Pastā iemaisa samīcītos sparģeļus un bekonu, lielāko daļu siera. Pievieno sāli un piparus pēc garšas. Ja pasta ir paspējusi sākt izžūt, vai šķiet par sausu, pielej nedaudz atliktā vārīšanās ūdens.
Pasniedzot pārkaisa ar atlikušo sieru.
Nav komentēts