It kā ķirbis ir rudens ēdiens, bet, ja dzīve (ti labs un dāsns kolēģis) Tev ziemā dod ķirbi – ņem! Garšvieloti, viegli pikanti ķirbju pirkstiņi cepeškrāsnī un klāt pavisam vienkārša skābā krējuma-laima mērce. mmmmm…
Ķirbju pirkstiņi ar krējuma-laima mērci
DrukātSastāvdaļas
- 1kg ķirbis
 - 1/3tk kūpinātas paprikas pulveris
 - 1tk saldās paprikas pulveris
 - 1tk ķiploku pulveris
 - sāls
 - eļļa
 - 1gb laims
 - 200ml skābais krējums
 - 1/2tk sāls
 - 1tk cukurs
 - pipari
 
Gatavošana
				1
				
					
			
						
						
									Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200C.
				2
				
					
			
						
						
									Ķirbi nomizo un sagriež pirksta izmēra gabaliņos.
				3
				
					
			
						
						
									Sajauc garšvielas, pārkaisa ķirbim, pārlej nedaudz eļļu, un sajauc, lai visi gabaliņi ir noklāti ar garšvielām un eļļu.
				4
				
					
			
						
						
									Gabaliņus izvieto uz cepamās plāts vienā kārtā, liek cepeškrāsnī grila režīmā un cep 10 minūtes.
				5
				
					
			
						
						
		Mērcei sajauc skābo krējumu ar rīvētu laima miziņu, laima sulu, sāli un cukuru.

							





Nav komentēts