Par šiem ķirbjiem mājās domas dalās. Mammai ļoti garšo, vīram ne pārāk, man kopā ar žāvētu gaļu šķiet ideāli – vairāk skābeni kā saldi, piparmētru garša nav uzmācīga, kanēli jūt nedaudz. Rezumē – ķirbis daļēji pieradināts!
Marinēti cepti ķirbji
DrukātSastāvdaļas
- 0.5kg ķirbis
- 2-3 ēd.k. eļļa
- 2 daiviņas ķiploks
- 1 ēd.k. cukurs
- pāris šķipsnas malts kanēlis
- 60ml baltvīna etiķis
- svaigas piparmētru lapas
Gatavošana
Ķirbi nomizo, izņem sēklas, sagriež ap 1cm biezās šķēlēs.
Nepiedegošā pannā uzkarsē pusi eļļas, ieliek veselu ķiploka daiviņu un apcep pirmo porciju ķirbi no abām pusēm zeltainu un gandrīz mīkstu. Noņem, un tāpat apcep otru porciju. Ja cepot ķiploks sabrūnē, to izņem un izmet.
Apcepto ķirbi liek atpakaļ pannā, to noņem no karstuma.
Ķirbi pārkaisa ar cukuru, kanēli, pusi piparmētru lapiņu, Pārlej baltvīna etiķi un uzreiz uzliek pannai vāku. Ļauj ievilkties un atdzist.
Pasniedzot noņem mīkstās piparmētru lapas un dekorē ar svaigām.
Nav komentēts