Avokado visbiežāk ir divas stadijas: negatavs un pārgatavojies. Pirmo var mēģināt nogatavināt, otrajam mēdz būt jau brūnganmelni pleķi mīkstumā, kas, ja arī būtu ēdami, īpaši skaisti un apetelīgi vis nav. Tāpēc es tos izķidāju un labo mīkstumu samīcu mērcē. Obligāti jāpievieno kaut kas skābens, lai avokādo biezenis nepaliktu brūns (tā vienreiz uz ātro piešāvu pildīto olu masai. Pēc brīža izskatījās, tā, ka par spīti normālajai garšai, pat mutē negribējās likt :)).
Pupiņu salāti ar avokado mērci
DrukātSastāvdaļas
- 400g lielo balto pupu bundžiņā
- 2gb lauka gurķi
- 6 plānas šķēles sarkanais sīpols
- 60g spināti
- 2gb vārītas olas
- MĒRCE
- 1 mīksts avokado
- 1 ēd.k. baltvīna etiķis
- 1 tk baziliks eļļā
- 1 daiviņa ķiploks, saspiests
- šķipsniņa sāls
- šķipsniņa cukurs
Gatavošana
Lauka gurķus nomizo un sagriež šķēlēs. Pupas ber caurdurī un skalo zem tekoša ūdens līdz vairs nav putu.
Avokado mīkstumu ar dakšiņu saspiež putriņā. Sajauc ar pārējām mērces sastāvdaļām. Mērci vispirms sajauc ar pupiņām, gurķiem un sīpolu. Tad viegli iecilā spinātus. Pasniedzot katrā porcijā liek daiviņās sagrieztu olu.
Nav komentēts