Slinkuma picas variantiem lietoju tortiljas vai lavašus, bet te Santa Maria uztaisījusi speciāli picām. Kā nu neizmēģināt (Rimi tagad akcijas cena ap 2€/paciņa)? Turklāt mājās stāv no salātiem pāri palikusī feta/Fitaki 🙂
Pamatnes biezākas kā tortiljas un mīkstākas. Atgādina paplānu polārmaizi. Cepot tā kā saplok, bet nepaliek tik kraukšķīgas kā tortiljas, izmērs maziņš (20cm vai?). It kā forši un smuki, bet ģimenei ar vienu paciņu paknapi, tik paknābāt sanāk. Es laikam palikšu pie tortiljām. Ekonomiski izdevīgāk, vairāk prieka vēderam.
Grieķu pica
DrukātSastāvdaļas
- 4 mazās tortiljas
- 200g mocarella
- 4 ēd.k. tomātu mērce
- 4gb ķirštomātiņi
- 1/5 paprika
- 6-8gb melnās olīvas
- 4-6 šķēlītes sarkanais sīpols
- 8 ēd.k. fetas/Fitaki
- sauja baby spināti
Gatavošana
Pannu izkaisa ar rupja maluma miltiem, lai picas nepieliptu. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 220C.
Sagatavo izejvvielas: visu, izņemot spinātus un fetu, sagriež plānās šķēlēs. Fetu sadala gabaliņos
Picas pamatnes pārziež ar tomātu mērci, vienmērīgi izdala siera šķēles visām pamatnēm (tām nav jāpārklāj pica pilnībā), "mākslinieciski" izmētā pildījuma sastāvdaļas, izņemot spinātus.
Cep cepeškrāsnī līdz siers izkusis un pamatnes maliņas apbrūnējušas. Ņem ārā, apkaisa ar spinātu lapiņām, pasniedz.
1 Komentārs
Latvijas blogāres apskats #118 (19.03.-25.03.). – BALTAIS RUNCIS
26/03/2018 at 20:15[…] No Egitas grieķu picas recepte. […]