Reizi pa reizei, kad man ir slinkums domāt, es kungam iedodu kādu no pavārgrāmatām un lūdzu izvēlēties, ko viņš gribētu vakariņās. Tā visi ir laimīgi – man nav jādomā, ko es gribētu pagatavot, viņš – dabū to, ko ir izvēlējies.
Lūk šī arī ir viena no tādām pavārgrāmatu receptēm, kas nedaudz tika rediģēta, jo oriģinālā bija jāpasniedz ar ceptiem spinātiem, kas tika aizliegts, tādēļ spināti tika sagatavoti kā pīrādziņu pildījumam un izcepti kārtainās mīklas laiviņās. Pagatavoju diezgan lielas, bet sagriežot sīkāk, iegūtu nelielus uzkodu groziņus.
Cālis itāļu gaumē
DrukātSastāvdaļas
- 1-2 ēd.k. olīveļļa
- 4gb vistas filejas sagrieztas gareniski četrās piecās daļās
- sāls, pipari
- 1/4 glāze saulē kaltēti tomāti
- 8gb lielās melnās olīvas bez kauliņiem
- 1 ēd.k. kaperi
- 6 plāksnes bezrauga kārtainās mīklas (Mantinga ražotā "Tešla")
- 200g saldēti spināti
- 2 daiviņas ķiploks
- 1 ola
- 100g labi kūstošs rīvēts siers
- 4 saujas smalcinātu salātu maisījums
Gatavošana
Olīvas sagriež četrās daļās.
Saulē kaltētos tomātus pārlej ar karstu ūdeni, atstāj ievilkties uz ~10 minūtēm. Nokāš (pietaupa 2 ēdamkarotes ūdens), nosusina un sakapā sīkākos gabalos.
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200C.
Atlaidina saldēto mīklu. Četras plāksnes izvieto uz cepamās plāts, bet atlikušās divas sagriež katru četrās sloksnēs gareniski. Tās izvieto gar veselo plākšņu garākajām malām.
Spinātus izkarsē uz pannas kopā ar saspiestu ķiploku, sāli, pipariem. Nedaudz atdzesē, sajauc ar olu un rīvētu sieru.
Sagatavoto masu klāj uz kārtainās mīklas, vienmērīgi izsmērējot starp gareniskajām sloksnēm.
Cep ~20-25 minūtes, līdz mīklas maliņas pacēlušās un kļuvušas brūnas.
Tikmēr sagatavo vistu. Filejas pārkaisa ar sāli un pipariem.
Pannā ar nepiedegošo pārklājumu uzkarsē eļļu un tajā, periodiski maisot, cep filejas aptuveni 10 minūtes. Kad gatavas, izņem no pannas.
Pannā ielej atlikto ūdeni no kaltētajiem tomātiem, nedaudz novāra.
Pievieno tomātus, olīvas, kaperus un vistas fileju, cep dažas minūtes, līdz viss izkarsis.
Gatavo pasniegšanai: kārtainās mīklas-spinātu laiviņā liek sauju salātlapu maisījuma, virsū izkārto vistas filejas, pārber tomātus/olīvas/kaperus. Šādas laiiviņas var pasniegt veselas vai iepriekš sagriežot trīs daļās.
Nav komentēts