Selerijas sakni parasti rīvē svaigā veidā salātos kopā ar burkāniem un krējumu vai majonēzi, pievieno sautējumiem, kā garšsakni arī zupām. Man vislabāk garšo cepeškrāsnī ar nelielu garšvielu daudzumu. Mans favorīts ir SantaMaria Indian Mango Curry. Ļoti universāla un plaši pielietojama garšviela.
Selerijas pirkstiņi
DrukātSastāvdaļas
- 1kg selerijas sakne
- 2 ēd.k. eļļa
- 1 tk karija pulveris
- 1/2tk sāls
Gatavošana
1
Selerijas sakni nomizo, sagriež īkšķa biezuma šķēlēs, tās savukārt stienīšos.
2
Pievieno eļļu un garšvielas, kārtīgi izmaisa, lai visi gabaliņi būtu nosegti. Vienā kārtā liek uz cepešplāts. Cep 30min aptuveni 200°..
Piezīmes
Šie ceptie stienīši ir universāli – siltā veidā kā piedeva gaļas ēdieniem vai atsevišķs ēdiens, atdzesēti – veselīgāka uzkoda.
Nav komentēts